Diabetes challenge

Diabetes challenge

Op zaterdag 30 september om 9.30 uur vertrokken 15 dappere wandelaars met hun begeleiders van Fysio- en manuele therapie Engelen vanaf de parkeerplaats aan het Engelerhart om mee te doen aan de slotdag van de Nationale Diabetes Challenge.

Deze dag was de afsluiting van een aantal maanden wandeltraining.

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is opgericht door Bas van de Goor, om mensen met diabetes het plezier in bewegen weer te laten ervaren. Door middel van de NDC kunnen ze onderzoeksgegevens verzamelen om zo meer bewijs te hebben, dat bewegen een positieve invloed heeft op mensen met diabetes.
Al in april van dit jaar werd onze fysiotherapiepraktijk attent gemaakt op dit evenement. Wij, Nikki Küsters en Rob van Nuland, werden meteen enthousiast om dit in Engelen te organiseren.

De overgrote meerderheid van de deelnemers lijdt aan Diabetes Type I of II. Zij hebben in de afgelopen maanden zichzelf een doel gesteld om 5 of 10 km te wandelen.
Wekelijks zijn de groepen op pad gegaan, om zowel individueel als 1 maal per week in een groep, te gaan wandelen. Bij deze wandelingen was er voortdurend begeleiding aanwezig, zowel van de fysiotherapeuten als van andere wandelcoaches.

Niet alleen was er aandacht voor het wandelen. Op een informatieavond kwam voeding en het verzorgen van de voeten aan bod. Zo hebben de diëtiste, podotherapeute en verpleegkundig specialist van het gezondheidscentrum in Engelen ook hun steentje bijgedragen. In de slotweek week van de challenge hebben de groepen 4 dagen 5 of 10 km gewandeld.
De laatste dag, in het mooie, maar helaas regenachtige Papendal was het einde van de hele periode. Onder luid gejuich en aanmoediging van honderden andere deelnemers kwamen de wandelaars vermoeid maar voldaan over de finish! Op het terrein van het evenement kon men daarna allerlei stands bezoeken en ook de inwendig mens werd niet vergeten.

Na weken samen te hebben gewandeld hebben een aantal deelnemers spontaan besloten om nu niet te stoppen, maar de wandelingen op eigen initiatief voort te zetten. Als fysiotherapeuten hebben wijzelf ook ons doel bereikt: Het plezier in bewegen terug te geven en een bijdrage te leveren aan een actievere levensstijl van mensen met diabetes!

Wij kijken met veel plezier en voldoening terug op deze activiteit en zijn vast van plan in het nieuwe jaar weer een challenge te organiseren.
Wilt u nu alvast meer weten hierover, meldt u zich dan per telefoon; 073- 63122077 of mail: info@fysio-engelen.nl

Tags: